Pred 60 leti je v filmski svet prvič stopil spektakularni James Bond

Misli, 3. oktober ― Mineva 60 let od premiere prvega filma o legendarnem tajnem agentu Jamesu Bondu. Film Dr. No je prvo projekcijo doživel 5. oktobra 1962, odtlej pa se je zvrstilo kar 27 filmov s pregovorno čednim in nevarnim Bondom, ki ga je upodobilo več igralcev. Kot prvi je v njegove čevlje stopil Sean Connery, v zadnjih petih filmih pa Daniel Craig.

Animirani film Babičino seksualno življenje tokrat nagrajen v Berlinu

Misli, 3. oktober ― Večkrat nagrajeni kratki animirano-dokumentarni film režiserke Urške Djukić Babičino seksualno življenje je prejel novo nagrado. Na festivalu animiranega filma FAB v Berlinu je bil razglašen za najboljši film. Na festivalu je sodelovala tudi Špela Čadež s filmom Steakhouse. Oba filma sta kandidata za nominacijo za evropsko filmsko nagrado.

V Cankarjevem domu opera Napudrana s Sabino Cvilak v naslovni vlogi

Misli, 3. oktober ― Na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma bo drevi zaživela opera Napudrana Thomasa Adesa s Sabino Cvilak v naslovni vlogi. Sodobna operna klasika je eno največkrat izvajanih Adesovih odrskih del. Govori o Margarte Campbell, vojvodinji Argyll in njenih razvpitih spolnih podvigih s političnim podtonom, ki so polnili strani britanskih tabloidov.

Butalci v mestu, detektivi v muzeju

Dnevnik, 3. oktober ― Začetek oktobra bo obarvan zelo stripovsko, saj se bo v Kinu Šiška in na drugih prizoriščih po Ljubljani in Sloveniji odvijal Festival stripa Tinta. Osrednji gostje bodo nemški vizualni umetnik Atak, belgijski stripar Brecht Evens, mlada švedska...

Sindikat za ustvarjalnost in kulturo Zasuk

Mladina, 3. oktober ― V Ljubljani so ustanovili sindikat za ustvarjalnost in kulturo Zasuk, ki bo združeval delavke in delavce v kulturno-ustvarjalnem sektorju (KKS), ki večinoma delujejo kot zunanji izvajalci javnih zavodov, nevladnih organizacij in podjetij. V prvem letu delovanja si bodo med drugim prizadevali za izboljšanje plačilne discipline in socialne varnosti.

Ustanovljen sindikat za ustvarjalnost in kulturo Zasuk

Misli, 2. oktober ― V Ljubljani so ustanovili sindikat za ustvarjalnost in kulturo Zasuk, ki bo združeval delavke in delavce v kulturno-ustvarjalnem sektorju (KKS), ki večinoma delujejo kot zunanji izvajalci javnih zavodov, nevladnih organizacij in podjetij. V prvem letu delovanja si bodo med drugim prizadevali za izboljšanje plačilne discipline in socialne varnosti.

Tretji del Mojstrov iluzij bo režiral Ruben Fleischer

Misli, 2. oktober ― Studio Lionsgate je za režiserja tretjega dela akcijskega trilerja Mojstri iluzij izbralo Rubena Fleischerja. Režiser filmov, kot so Dobrodošli v deželi zombijev, Venom in Uncharted, bo tokrat prevzel režijo tretjega dela zgodbe o tatinskih iluzionistih, znanih kot štirje jezdeci. Po pisanju revije Variety bo nastopila tudi nova generacija likov.
še novic