Otvoritev diplomske in pregledne razstave AVA014

A.V.A., 11. junij ― Vljudno vabljeni na otvoritev diplomske in pregledne razstave AVA014, v sredo 15.6.2022, ob 19.uri, na AVA-Akademijo za vizualne umetnosti, Trubarjeva ulica 5, Ljubljana. 15.6.2022-26.6.2022 Otvoritveni čas Vsak dan od 10.00-18.00 ure Otvoritev diplomske in pregledne razstave AVA014, AVA-Akademije za vizualne umetnosti, Ljubljana.Tokratna razstava bo najobsežnejša doslej, saj bodo na ogled dela 34 študentov, ki se […] The post Otvoritev diplomske in pregledne razstave AVA014 appeared first on AVA.

Otvoritev razstave in performans Ive Suhadolnik Gregorin: Nosimo naš prostor, v torek 29.3.2022 ob 17:00 na Ulični galeriji TAM – TAM na Vegovi ulici v Ljubljani

A.V.A., 28. marec ― TAM -TAM, Ulično galerijo na Vegovi v Ljubljani, bo tokrat zasedla AVA – Akademija za vizualne umetnosti, katero bodo soustvarjali aktualni študenti dodiplomskega in podiplomskega študija, ter diplomanti AVA. Cikel dvanajstih razstav, postavlja na ogled produkcijo že obstoječih, ter na novo realiziranih projektov, ki v svojem jedru tematizirajo, preizprašujejo, naslavljajo in navsezadnje sooblikujejo javni prostor. […] The post Otvoritev razstave in performans Ive Suhadolnik Gregorin: Nosimo naš prostor, v torek 29.3.2022 ob 17:00 na Ulični galeriji TAM – TAM na Vegovi ulici v Ljubljani appeared first on AVA.

Gostujoči umetnik: Eda Čufer

A.V.A., 24. marec ― Eda Čufer je diplomirana dramaturginja in doktorica scenskih umetnosti. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bila soustanoviteljica in aktivna članica gledališke skupine GSSN in umetniškega kolektiva NSK. V devetdesetih letihje sodelovala s plesno skupino En-Knap, likovno skupino Irwin in multimedijskim umetnikom Markom Peljhanom. Med leti 2002 in 2004 je bila so-kustosinja razstav In Search of […] The post Gostujoči umetnik: Eda Čufer appeared first on AVA.

Dan odprtih vrat

A.V.A., 1. februar ― Dnevi odprtih vrat so priložnost, da pridobite informacije o delovanju akademije in študijskih programih. Osebno lahko srečate naše predavatelje in študente, si ogledate prostore šole ter pridobite vse informacije o vpisu, študiju in kariernih možnostih. 𝗢𝗯𝗶𝘀̌𝗰̌𝗶𝘁𝗲 𝗻𝗮𝘀 𝟭𝟭. 𝗮𝗹𝗶 𝟭𝟮. 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗷𝗮, 𝗸𝗮𝗱𝗮𝗿𝗸𝗼𝗹𝗶 𝗺𝗲𝗱 𝟭𝟬. 𝗶𝗻 𝟭𝟱. 𝘂𝗿𝗼.  Naslov: AVA – Trubarjeva 5, Ljubljana Če morda […] The post Dan odprtih vrat appeared first on AVA.

Gostujoči umetnik: Stojan Pelko

A.V.A., 1. februar ― Magister filozofije, študiral avdio-vizualne raziskave na pariški Sorbonne Nouvelle – Paris III. Z nalogo Podoba misli doktoriral na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani pod mentorstvom dr. Slavoja Žižka. Nekdanji urednik revijeza film in televizijo Ekran, predaval sociologijo kina na oddelku za sociologijo kulture ljubljanske Filozofske fakultete. Avtor petih knjig s področja filmske teorije in številnih […] The post Gostujoči umetnik: Stojan Pelko appeared first on AVA.

Gostujoči umetnik: Jasna Jernejšek

A.V.A., 27. januar ― Mag. Jasna Jernejšek deluje kot samostojna kuratorka, vodja projektov, predavateljica, tekstopiska, kritičarka in recenzentka na področju sodobnih vizualnih umetnosti. Posebej se osredotoča na sodobne avtorske prakse, teorijo in zgodovino fotografije ter vizualno pismenost, ki jih interdisciplinarno prepleta z drugimi družboslovnimi vedami. Diplomirala je iz kulturologije na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (2007), kjer […] The post Gostujoči umetnik: Jasna Jernejšek appeared first on AVA.

Gostujoči umetnik: Maja Megla

A.V.A., 20. januar ― Maja Megla (1965) je diplomirala iz primerjalne književnosti in literarne teorije. Ob rednem študiju je kot neobvezno, dodatno študijsko smer vpisala starogrški jezik s književnostjo. Za diplomsko delo Borghes in postmodernizem je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Svojo novinarsko pot je začela na Radiu Študent in bila za tem več kot 25 let novinarka in urednica […] The post Gostujoči umetnik: Maja Megla appeared first on AVA.

Gostujoči umetnik: Tia Čiček, Kela Kolektiv, Maja Bojanić

A.V.A., 9. december 2021 ― Tia Čiček (1992) je magistrica umetnostne zgodovine (2019, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani) in samozaposlena kuratorka, producentka in recenzentka/kritičarka, ki je kurirala številne samostojne in skupinske razstave v lokalnem in mednarodnem prostoru.  Med letom 2016 in 2019 je koordinirala program in vodila prodajo Galerije DobraVaga, zaradi zanimanja za sodobno umetnost v širšem kot tudi v lokalnem kontekstu se je […] The post Gostujoči umetnik: Tia Čiček, Kela Kolektiv, Maja Bojanić appeared first on AVA.
še novic