izPOSTAVI se V javni PROSTOR v BEOGRADU! (17.-26.9.)

Ana Monro, 18. september ― Od 17. do 26. 9. v Beogradu poteka drugi del mladinske izmenjave izPOSTAVI se V javni PROSTOR, ki jo Gledališče Ane Monro izvaja v sodelovanju s srbsko umetniško organizacijo Cirkusfera in s podporo programa Evropske unije Erasmus+ ter Zavoda za razvoj mobilnosti mladih MOVIT. Prvi del programa neformalnega izobraževanja in usposabljanja na področju uličnega gledališča in cirkusa, ki se ga udeležujejo mladi ... The post izPOSTAVI se V javni PROSTOR v BEOGRADU! (17.-26.9.) appeared first on Ana Monro.

REKA SEDMERIH IMEN teče dalje! (6.10. & 10.11.)

Ana Monro, 14. september ― Jeseni vas spet vabimo na Šuštarjevo nabrežje ob Ljubljanici (pri Plečnikovi zapornici), kjer bodo odlični ustvarjalci z različnih umetniških področij 6. 10. in 10. 11. ob 19:00 pripovedovali in prikazali zgodbo o njenem nastanku in mitski zgodovini. Več informacij o interdisciplinarni predstavi Reka sedmerih imen je zbranih TUKAJ.           The post REKA SEDMERIH IMEN teče dalje! (6.10. & 10.11.) appeared first on Ana Monro.

#StreamWalks na festivalu FIRA TÀRREGA! (10.9.)

Ana Monro, 10. september ― V soboto, 10. 9. ob 11:15, vabljeni na spletni sprehod po katalonskih ulicah! Priklopite se na SIMS 2.5 in si oglejte neposredni spletni prenos nove produkcije Gledališča Ane Monro in naše partnerske organizacije Fadunito (ŠPA), #StreamWalks – z mednarodnega festivala uličnih umetnosti FIRA TÀRREGA. #StreamWalks LIVE       The post #StreamWalks na festivalu FIRA TÀRREGA! (10.9.) appeared first on Ana Monro.

#StreamWalks na SIMS 2.5! (8.9.)

Ana Monro, 8. september ― V četrtek, 8. 9. ob 16:30, vabljeni, da se priklopite na SIMS 2.5, in si v neposrednem spletnem prenosu ogledate raziskovalno-ustvarjalni proces kreacije nove produkcij(sk)e (forme) #StreamWalks – iz Tarrege v Španiji!   VEČ INFORMACIJ           The post #StreamWalks na SIMS 2.5! (8.9.) appeared first on Ana Monro.

Prihaja #StreamWalks (6.-11.9.)

Ana Monro, 8. september ― V torek, 6. 9., bodo nekateri člani ekipe Gledališča Ane Monro odpotovali na umetniško rezidenco v Španijo, kjer bodo do 11. 9. v okviru projekta SIMS 2.5 in festivala uličnih umetnosti Fira Tarrega, skupaj z našimi partnerji Fadunito razvijali novo, t. i. hibridno produkcijsko formo #StreamWalks. Del raziskovalnega laboratorija in ustvarjalnega procesa boste lahko v neposrednem spletnem prenosu na ... The post Prihaja #StreamWalks (6.-11.9.) appeared first on Ana Monro.

ŠOLSKA ULICA v Mostu na Soči! (2.&5.9.)

Ana Monro, 2. september ― Na povabilo Inštituta za politike prostora – IPOP že drugo leto sodelujemo pri njihovem projektu Šolska ulica, katerega namen je urediti oziroma zagotoviti območje varnih prihodov v šolo in vrtec. V petek, 2. 9., je bila tako v Mostu na Soči spet v akciji tovarišica Milica (Manca Uršič), ki bo za varnost tamkajšnjih otrok (po)skrbela tudi v ponedeljek, 5. ... The post ŠOLSKA ULICA v Mostu na Soči! (2.&5.9.) appeared first on Ana Monro.

Ulični spektakel KAČJA KRALJICA ponovno SEPTEMBRA?

Ana Monro, 29. avgust ― Z veseljem sporočamo, da se ustvarjalci in izvajalci uličnega spektakla Kačja kraljica, ki je premiero doživel 27. 8. na Vojašniškem trgu v Mariboru, že dogovarjajo z organizatorji za ponovno uprizoritev v septembru! Več informacij kmalu, zato ostanite v stiku!   Foto: Žan Ozim (za Mariborinfo.com)   KAČJA KRALJICA 27. 8. // MARIBOR, Vojašniški trg          ... The post Ulični spektakel KAČJA KRALJICA ponovno SEPTEMBRA? appeared first on Ana Monro.

Zaživela je KAČJA KRALJICA!

Ana Monro, 28. avgust ― V Gledališču Ane Monro smo izjemno veseli in ponosi, da smo v soboto zvečer (27. 8.), kljub izredno zahtevnim vremenskim razmeram, na Vojašniškem trgu v Mariboru uspešno izvedli premiero našega novega uličnega spektakla Legenda o Kačji kraljici! Predstavo, ki povezuje umetnost, zgodovino in konkretni urbani prostor, smo ustvarili v koprodukciji z Narodnim domom Maribor in ... The post Zaživela je KAČJA KRALJICA! appeared first on Ana Monro.

Srečanja v času: legenda o KAČJI KRALJICI! (27.8.)

Ana Monro, 24. avgust ― V soboto, 27. 8. ob 20:15, vabljeni na prenovljen Vojašniški trg v Mariboru, kjer bodo odlični umetniški ustvarjalci v okviru dogodka Srečanja v času ”prelevili” urbano legendo o Kačji kraljici! Predstavo, ki je nastala v koprodukciji Narodnega doma Maribor, Gledališča Ane Monro in Lutkovnega gledališča Maribor, bomo neposredno prenašali tudi prek spleta, na kanalu SIMS 2.5.   VEČ INFORMACIJ   ... The post Srečanja v času: legenda o KAČJI KRALJICI! (27.8.) appeared first on Ana Monro.

Kritiki na ulici – TRETJIČ!

Ana Monro, 18. avgust ― Jubilejna 25. Ana Desetnica še vedno odmeva, ali na spodnji povezavi so objavljeni novi ”rezultati” programa kritiškega pisanja Ulična kritika, ki v letu 2022 poteka v Ljubljani (pod našim okriljem, v sodelovanju z Radiem Študent in zavodom Bunker ter s podporo Mestne občine Ljubljana) – recenzije treh predstav s festivalskega programa. Metod Zupan: Norčavi užitki (refleksija ob kolesarski predstavi KOMAR IN ŠAMPION ... The post Kritiki na ulici – TRETJIČ! appeared first on Ana Monro.

Kritiki na ulici – DRUGIČ!

Ana Monro, 16. avgust ― V nedeljo, 14. 8. ob 18.00, se je v okviru redne tedenske oddaje Ulična kritika na Radiu Študent odvila živahna diskusija nekaterih udeležencev istoimenskega celoletnega modularnega programa kritiškega pisanja, ki poteka pod našim okriljem, o jubilejnem 25. festivalu Ana Desetnica.  Če ste jo zamudili, so vam vsebine te kadarkoli na voljo na spodnji povezavi. PREBERI / POSLUŠAJ ... The post Kritiki na ulici – DRUGIČ! appeared first on Ana Monro.

Kritiki na ulici – PRVIČ!

Ana Monro, 5. avgust ― Kako publiki vreči trnek, Strategije nostalgije in Ples urbane džungle so naslovi recenzij treh predstav s programa jubilejnega 25. festivala Ana Desetnica, pod katere so se podpisali udeleženci delavnice Ulična kritika, ki je v okviru tega v Ljubljani potekala od 30. 6. do 2. 7.! Tjaša Breznik je pisala o interaktivni ekološki predstavi Gledališča Ane Monro ZADNJI ... The post Kritiki na ulici – PRVIČ! appeared first on Ana Monro.

izPOSTAVI se V javni PROSTOR (VIDEO)

Ana Monro, 30. julij 5. 7. so se na Gornjem trgu v Ljubljani javno(sti) predstavili udeleženci mladinske izmenjave izPOSTAVI se V javni PROSTOR, ki smo jo v sodelovanju s srbsko organizacijo Cirkusfera in s podporo programa Evropske unije ERASMUS+ ter Zavoda za razvoj aktivnosti mladih MOVIT, v začetku poletja izvedli v Ljubljani, septembra pa bo v Beogradu potekal še ... The post izPOSTAVI se V javni PROSTOR (VIDEO) appeared first on Ana Monro.

DOBRO JUTRO na turneji po NEMČIJI!

Ana Monro, 22. julij ― V okviru partnerskega sodelovanja med Ano Desetnico in popotnim festivalom Von Nord nach West izkušena slovenska ulična ustvarjalca Luka Piletič in Andrej Tomše, združena pod imenom Duo Slavica, med 19. in 29. 7. s predstavo Dobro jutro gostujeta v številnih nemških mestih.   VEČ INFORMACIJ             The post DOBRO JUTRO na turneji po NEMČIJI! appeared first on Ana Monro.

FOTO utrinki s festivala ZA DVERMI!

Ana Monro, 18. julij ― Fotografije dveh odličnih uprizoritev interaktivne ekološke predstave Zadnji ulov na festivalu Za dvermi v Pragi na Češkem (15. in 16. 7.), si lahko ogledate na FB profilu organizatorja ali na našem društvenem profilu.                 The post FOTO utrinki s festivala ZA DVERMI! appeared first on Ana Monro.
še novic