Ustvarjalne sinergije: priložnost za čezmejno povezovanje in sodelovanje

CED, 3. oktober ― Centri CED iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije (Motovila) ter tematska koordinacijska točka za umetnost in kulturo pri Zvezi Alpe-Jadran 13. oktobra vabimo na skupni dogodek “Ustvarjalne sinergije: Priložnosti financiranja EU za kulturni in ustvarjalne sektorje“, namenjen izmenjavi izkušenj in dobrih praks na področju čezmejnega sodelovanja v regiji Alpe-Jadran.

Aktualni razpisi Ustvarjalna Evropa

CED, 14. september ― Preverite aktualne razpise programa Ustvarjalna Evropa (Kultura / MEDIA / Medsektorski sklop). Besedila razpisov so dostopna na portalu Funding & tender opportunities. Na obzorju že razpisi Ustvarjalna Evropa za leto 2023. CED Slovenija je na voljo za svetovanje.

Forum Ustvarjalnost ZA trajnost

CED, 14. september ― Z domačimi in tujimi strokovnjaki bomo razpravljali o okoljskih smernicah in dobrih praksah za (bolj) trajnostno mednarodno (so)delovanje in mobilnost v kulturi. V Ljubljani, 28. septembra. Prijave odprte. Spremljajte #Creativity4Sustainability

Na obzorju novi razpisi Ustvarjalna Evropa za leto 2023

CED, 13. september ― Napovedana je objava novih razpisov Ustvarjalna Evropa za leto 2023, in to v vseh treh sklopih programa KULTURA, MEDIA in MEDSEKTORSKI SKLOP. Prvi razpis je Izvajalska agencija EACEA objavila 13. septembra, in sicer KULTURA projekti sodelovanja za podporo ukrajinskim razseljenim osebam ter ukrajinskemu kulturnemu in ustvarjalnemu sektorju (CREA-CULT-2023-COOP-UA). Rok za oddajo vlog je kratek - 29. november 2022!

Webinar za predstavnike novičarskih medijev

CED, 5. julij ― Evropska komisija (GD Connect) in Izvajalska agencija EACEA organizirata spletni seminar za predstavnike sektorja novičarskih medijev z namenom pojasniti različne možnosti financiranja, ki jih EU ponuja temu sektorju. Kdaj: 7. julij od 10h do 12h15 (CEST) Kje: Na spletu. Namen seminarja je potencialnim prijaviteljem ponuditi smernice glede nedavno objavljenega razpisa za spremljanje in zaščito svobode in pluralnosti[...]
še novic