To. Je. Bila. Tridesetka!

Festival Lent, 4. julij ― Tridesetka je torej – kakšna? No, takšna! Zdaj, o ja, zdaj pa vemo. Oh! Ko je Festival Lent spet srečal – sebe. In našel. Še celo novo lokacijo za spontano igranje. Na obzidju. Energijo, ideje, pobude za naprej ne manjka. Saj ne sme! Lent po Lentu prihaja že v četrtek (7. 7.) in petek (8. 7.)!

Hewan in Haleluya, hvala za Lent »rejv«

Festival Lent, 2. julij ― No, pa smo »fasali« še to! Po solaži, izjavi, presenečenju tridesetega Festivala Lent smo »pokasirali« še to. Ooo! To ja! Koreografijo jubilejnega festivala! Začel je Kutu, izpilil pa – Lacha after jam. Tako pa je, ko gre Etiopija na ples s Festivalom Lent. Korak v levo, gibaj! Korak v desno, gibaj! In zdaj: plavaj! Ja, predzadnji festivalski dan je bil ultimativna generalka. Na, na, na, naaa!

Malopetkovski odlom z najboljšo izgubljeno stavo!

Festival Lent, 1. julij ― Zmaga! Zmagali ste. Dobili smo najbolj razplesan koncert jubilejnega tridesetega Festivala Lent, mi pa smo izgubili stavo. Zdaj znamo, ne? Hoooooruk! Santrofi! Kdo, kaj? Santrofi! Ime ganskih nadžanrskih »norcev«, ki ga bomo pomnili. Še dolgo. Kot je bil doooolg koncert ekipe Bajaga i Instruktori. Z razlogom smo dali prostor in umaknili sedeže, ne?

Zapeli še varnostnica in dijakinja! O, ja!

Festival Lent, 30. junij ― Sreda, ko je bilo vse možno. Rapa Nui so zaplesali kljub opeklinam. Bosonogi. Hvala, tridesetkrat hvala! Dana Auguštin je s telesom izplesala pesem festivala, Ani Desetnici v slovo. In na 48. nastopu Vlada Kreslina smo slišali najbrž najboljšo verzijo Namesto koga roža cveti. Ker Nina Gvardjančič. Kdo? Ja, tak večer je bil. Prebojni! Ko je na Lacha after jamu zapela še varnostnica - študentka. In ko so že nastopili Santrofi. Ob kolkih? Raje ne povemo.

Pa naj gre vse v – zrak!

Festival Lent, 28. junij ― Pet žog Mencho »žonglometa«? Goooooool! Marcos Tavares kot stand up komik? Gooooooool! Quadro z visečim odrom, štirimi »akroba(t)lerinami«, dvema pajkomožema in dih jemajočim »odmotala se bo, joj, nee!« trikom? Goooooooor! To je bil festivalski ponedeljek: (najbolj) vroč dan za autsajderski koktejl dneva!

Vic Le(n)ta? Krokodil, žaba, kača in Adi Smolar

Festival Lent, 27. junij ― Katerega leta smo? 2022? Ker – letošnja festivalska nedelja? Adi Smolar nas je zaradi vas z Letečimi potepuhi spomnil na naše osnove, bistvo, jubilej. Takšna nedelja, da je iz sedežev metalo tako zasedbo Teo Collori & Momento cigano kot obiskovalce v razprodanem Sodnem stolpu, ter Jano in Primoža, ki sta na odru Minoriti – Oder Nove KBM dočakala – Čudež!
še novic