Križnik po Križniku – pripovedovalski dogodek na vrtu frančiškanskega samostana

Kamnik.info, 16. avgust ― Križnikov pravljični festival je po celi občini zasejal zanimanje za pomemben del nesnovne dediščine – to so ljudske pravljice, ki jih zdaj oživljamo s pripovedovanjem na različnih dogodkih. V kamniški občini se je oblikovala kar lepa skupina posameznikov, ki dobro obvladajo umetnost pripovedovanja. Prav Duo Vroča župa v zasedbi Rok Kosec in Goran Završnik pa ... Prispevek Križnik po Križniku – pripovedovalski dogodek na vrtu frančiškanskega samostana je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

APN – kuhanje apna v objektivu Dušana Letnarja

Kamnik.info, 11. avgust ― V prostorih Foto kluba Kamnik je na ogled razstava fotografij Dušana Letnarja, ki je s svojim fotoaparatom ovekovečil tradicionalno kuhanje apna v Blekarjevi apnenici v Spodnjih Stranjah, kjer Drago Šlebir (Blekarjev Drago), kot eden poslednjih apneničarskih mojstrov, nadaljuje bogato apnarsko tradicijo naših krajev. Včeraj je, v okviru festivala Kamfest, pred vhodom v prostore Foto kluba ... Prispevek APN – kuhanje apna v objektivu Dušana Letnarja je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Anin glas v Provansi

Kamnik.info, 26. julij ― Kdaj, če ne to poletje? Tako smo si rekle pevke Vox Annae, ženskega pevskega zbora, porojenega pred devetimi leti v Tunjicah. Zborovodja Aleš Sedušak nas je na zimo vznemiril s predlogom, da bi po kovidnem zatišju napele tekmovalne strune svojih glasilk. Odločile smo se za tekmovanje, ki ga naduteži označujejo za »zborovski turizem«. Torej čudovita ... Prispevek Anin glas v Provansi je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Sodrga z ognjem in drugi praznični zabavljači

Kamnik.info, 27. junij ― Potepuška Ana Desetnica je tudi letos obiskala Kamnik, s seboj pa je pripeljala zabavno različico Lepe Vide, gumijasto Argentinko in zamudniško kresovanje s piromansko Sodrgo v smodnišnici. Praznično mrtvilo soparnega sobotnega popoldneva na kamniškem Glavnem trgu je dobrodošlo popestrila Ana Desetnica, zabaven vseslovenski festival pouličnega gledališča, ki že vrsto let zapored, vsaj za kak dan, ... Prispevek Sodrga z ognjem in drugi praznični zabavljači je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Vrača se festival “Poletje pod krošnjo”

Kamnik.info, 22. junij ― Julija se v Kamnik vrača poletni festival Poletje pod krošnjo – tokrat na prijetno senčno dvorišče Mekinjskega samostana in v produkciji Javnega zavoda za kulturo Kamnik, pod streho katerega so se pred natanko letom dni združili Dom kulture Kamnik, Mekinjski samostan in po novem še Kreativna četrt Barutana. Štirje torkovi večeri bodo posvečeni kulturnim dogodkom ... Prispevek Vrača se festival “Poletje pod krošnjo” je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Ptice, ki pojejo drugače

Kamnik.info, 16. junij ― V razstavnih vitrinah Supernove Kamnik si je do sredine prihodnjega meseca moč ogledati zanimivo razstavo skulptur Marjana Smrekarja. Rezbar in kipar Marjan Smrekar iz Šenčurja se z ustvarjanjem v lesu ukvarja že kaka štiri desetletja oziroma domala od otroštva, ko ga je zasvojil vonj lesa v očetovi mizarski delavnici. Kot član Likovnega društva Cerklje je ... Prispevek Ptice, ki pojejo drugače je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Novost Javnega zavoda za kulturo Kamnik: trije kulturno-turistični programi v Kamniku

Kamnik.info, 14. junij ― Javni zavod za kulturo Kamnik vam s pričetkom tega poletja ponuja tri zanimive kulturno-izobraževalne programe, s katerimi boste spoznali bogato industrijsko, kot tudi kulturno dediščino Kamnika. Programi so primerni za vse generacije, pripravili pa smo naslednje tri programe: – Pot smodnika in tovarištva, – Od Veronike do Doroteje, – Vodeni ogled samostana. Vsebino si lahko ... Prispevek Novost Javnega zavoda za kulturo Kamnik: trije kulturno-turistični programi v Kamniku je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Mesarica v smodnišnici

Kamnik.info, 11. junij ― Z ogledom kreativne četrti in predstavo Mesarica, ki jo lahko gledamo tudi kot družbeno satiro o tem, da znamo Slovenci stopiti skupaj le takrat, ko smo primerno alkoholno omamljeni in razčustvovani, se je zaključila letošnja sezona Maistrovega abonmaja Doma kulture Kamnik.  Kljub oblačnemu vremenu je v Kreativni četrti Barutana v četrtek, 9. junija 2022, vladalo ... Prispevek Mesarica v smodnišnici je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Križnikov pravljični festival se je začel z resničnimi zgodbami

Kamnik.info, 10. junij ― S pripovedovalskim večerom resničnih zgodb za obzidjem nekdanje kamniške smodnišnice, se je začel letošnji Križnikov pravljični festival, katerega slovesno uradno odprtje se bo, v spremljavi najrazličnejših zgodb in pripovedk ter nepogrešljive motniške špehovke, nocoj odvilo v Motniku. Včeraj zvečer, ko je osrednje motniško prizorišče Križnikovega pravljičnega festivala močil dež – le-to bo v polnem sijaju ... Prispevek Križnikov pravljični festival se je začel z resničnimi zgodbami je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Razgrnitev abonmajske sezone 2022/23 v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 9. junij ― Abonmajski program gledaliških predstav v Domu kulture Kamnik ima že dolgo tradicijo. Ne zgolj v leto velike obnove leta 2003, ko so za vas ustvarili Maistrov abonma in abonma Kam’nček, tradicija kamniških abonmajev sega v sedemdeseta in osemdeseta leta, ko jih je razpisoval še takratni Kino dom.  Biti abonent je zagotovo nekaj imenitnega. Ne samo, ... Prispevek Razgrnitev abonmajske sezone 2022/23 v Domu kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Najboljšim so bile podeljene 9. zlate ribice

Kamnik.info, 6. junij ― V organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica se je v soboto, 4. 6. 2022, v prostorih Doma kulture Kamnik odvil že 9. Festival svobodne video produkcije. Na festivalski projekciji se je od prejetih 36 predvajalo 35 izbranih video del, ki so bili razdeljeni v kategorije šolski, dokumentarni, eksperimentalni in videospoti, ter igrani. Festival svobodne video produkcije je ... Prispevek Najboljšim so bile podeljene 9. zlate ribice je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Premiera filma o kamniškem raziskovalcu Antonu Cevcu

Kamnik.info, 1. junij ― Ob devetdeseti obletnici rojstva se je v spomin etnologu Tonetu Cevcu danes na gradu Zaprice premierno vrtel film, v katerem sta nastopila brat in hči raziskovalca ter njegove sodelavke z Inštituta za slovensko narodopisje in Inštituta za arheologijo. Pred samim začetkom predvajanja premiernega filma sta pred polno dvorano gledalcev med katerimi so bili prisotni tudi ... Prispevek Premiera filma o kamniškem raziskovalcu Antonu Cevcu je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Mladi pevci so dan zapolnili z glasbo in ljubeznijo

Kamnik.info, 31. maj ― Atrij samostana Mekinje je danes gostil do sedaj najbrž največji oziroma najbolj obiskan dogodek, ki se je odvil v njegovi sredi pod naslovom “Poj z menoj”. Nabito poln samostan Mekinje, ki ni pokal po šivih zgolj v glavnem prireditvenem prostoru, temveč tudi po svojem labirintu hodnikov so danes zapolnili mladi talenti s svojimi mladostniškimi glasovi ... Prispevek Mladi pevci so dan zapolnili z glasbo in ljubeznijo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Program 9. Festivala svobodne video produkcije Kamnik 2022

Kamnik.info, 31. maj ― Mladinski center Kotlovnica vas vabi na ogled video prispevkov, ki so se uvrstili v izbor že 9. festivala svobodne video produkcije, ki se bo 4. junija 2022 odvil v veliki dvorani Doma kulture Kamnik. Komisija je pregledala vseh 36 prejetih del, od katerih jih je 34 uvrstila v program. Filmi so razdeljeni v kategorije šolski ... Prispevek Program 9. Festivala svobodne video produkcije Kamnik 2022 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Ogled predstave v Gledališču Koper z abonenti Abonmaja Kam’na’smeh

Kamnik.info, 31. maj ― Postpandemična situacija je še vedno resna in se med drugim odraža tudi na abonmajskem programu Doma kulture Kamnik, ki deluje pod okriljem Zavoda za kulturo Kamnik, zato so v ekipi še posebej veseli in ponosni, da jim je abonmajsko sezono kljub omejitvam uspelo izvesti, čeprav jih danes čaka še zadnja predstava (Jure Ivanušič: Od tišine do ... Prispevek Ogled predstave v Gledališču Koper z abonenti Abonmaja Kam’na’smeh je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic