Film pod zvezdami 2022

Kinodvor, 30. junij ― Poleti na Ljubljanskem gradu zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo od 14. julija do 6. avgusta na ogled v letnem kinu pod zvezdami. Na Grajskem dvorišču bodo prvo projekcijo na slovenskih platnih letos doživele štiri filmske delikatese.

Direktorica Kinodvora Metka Dariš vodja seminarja Audience Development & Innovation Lab v Bologni

Kinodvor, 29. junij ― Seminar, naslovljen Reconnecting and Rebuilding Cinema Communities through Collaboration, je potekal med 25. in 29. junijem 2022 v okviru festivala Il Cinema Ritrovato, ki se posveča ponovnim odkritjem izgubljenih ali pozabljenih filmskih stvaritev in ustvarjalcev. Skupaj z Metko Dariš ga je vodil Matthias Damm, direktor kina Casablanca iz Nüremberga v Nemčiji.

Novi Šolski katalog 2022/2023

Kinodvor, 23. junij ― V pripravi je Šolski katalog 2022/2023 z izborom najnovejših filmov in dejavnosti za vrtce, osnovne in srednje šole. Če želite  katalog prejeti brezplačno v tiskani obliki po pošti, nam pišite. Več ...

Kinodvorov počitniški program

Kinodvor, 20. junij ― Kinobalonov poletni počitniški program v Kinodvoru ponuja dve filmski delavnici, počitniški program za organizirane skupine med tednom dopoldan in dva programska sklopa ob vikendih: vsako soboto ponovitev najboljših filmov letošnje sezone in vsako nedeljo programski sklop Od knjige k filmu.

Kinodvor o kinu prihodnosti na Cinema Vision 2030

Kinodvor, 17. junij ― Metka Dariš, direktorica Kinodvora, se bo prihodnji teden udeležila mednarodne konference na temo prihodnosti kina in skupaj s predstavniki iz Francije, Poljske in Velike Britanije sodelovala na panelu na temo Programska raznolikost: Razvoj občinstev in pridobivanja mladih občinstev.

Pogovor po premierni projekciji filma Trohnenje 2022

Kinodvor, 16. junij ― Ogledu filma Trohnenje 2022 je sledil pogovor z avtorjema filma Tomom Križnarjem in Bojano Pivk Križnar, sorežiserjem Miho Mohoričem, supervizorko Majo Weiss, predsednico izvršnega odbora Svetovne zdravstvene organizacije dr. Vesno Petrič in vršilko dolžnosti direktorja direktorata za multilateralo in razvojno pomoč na MZZju Evo Tomič.

Vprašalnik Filmska srečanja ob kavi

Kinodvor, 6. junij ― Spoštovani abonenti, ker si želimo, da bi bil program Filmskih srečanj ob kavi čim bolj po meri obiskovalcev, vas prosimo, da si vzamete nekaj minut in z nami delite vaše izkušnje, želje, pripombe in predloge. Hvala!

Poletni večeri s filmi na prostem

Kinodvor, 6. junij ― S poletnimi večeri prihaja čas filmskih projekcij na prostem. Tudi letos bomo v Kinodvoru sezono filmov na prostem pričeli s Kinodvoriščem, letnim kinom v atriju Slovenskih železnic, s katerim bomo v mestnem kinu na Kolodvorski poskrbeli za poletno vzdušje od 9. junija do 10. julija s projekcijami vsak večer ob 21.30.
še novic