Pod istim soncem

Knjižnica Postojna, 6. avgust ― Projekt "POD ISTIM SONCEM", ki povezuje besedno, glasbeno in likovno umetnost v letošnjem letu predstavlja izbor armenskih in tatarskih ljudskih pesmi v prir. prof. harmonike in skladatelja Corrada Rojaca. Trio Žarek (ali Raggio v it.), ki je začel delovati v okviru tržaškega konservatorija Giuseppe Tartini, vam jih bo predstavil v njihovi glasbeni podobi. Dogodek bo, v nedeljo,  7. avgusta, ob 18. uri pred našo knjižnico. Razstava slik pa bo na ogled v še do 22. avgusta.

Dotiki – mednarodna razstava

Knjižnica Postojna, 7. julij ― V naši knjižnici tokrat gostimo obsežno grafično razstavo z več kot sto izjemnimi deli pod naslovom Dotiki, ki jo dopolnjuje še razstava del Olge Kopeleve in Oleksandra Zhyltsova. Ta obsežen in odmeven mednarodni likovni projekt je začel nastajati že lani spomladi v okviru Centra sodobnih umetnosti Pivka pod kuratorstvom Bagrata Arazyana. Vanj se je vključilo kar 40 priznanih likovnih umetnikov iz vsega sveta, med njimi najdemo tudi slovenska imena poznanih ustvarjalcev.

Počitnice s knjigo

Knjižnica Postojna, 28. junij ― Dragi otroci! Juhuhuuu, počitnice so tu! Lepo vabljeni, da ponovno sodelujete v naši bralni akciji POČITNICE S KNJIGO. Vsi otroci, ki nas boste med poletnimi počitnicami obiskali SEDEMKRAT in si ob vsakem obisku izposodili najmanj 3 knjige, boste prejeli štampiljko. Štampiljke boste zbirali v svoji zgibanki, ki jo dobite na otroškem oddelku. Zato pridno prebirajte in zbirajte. Enako velja za knjižnico Pivka. Za pridno branje pa bodo srečni izžrebanci ob koncu akcije nagrajeni.

Poletni urnik knjižnice 1.7. – 31. 8.

Knjižnica Postojna, 28. junij ― Spoštovane bralce in uporabnike vseh naših enot knjižnice obveščamo, da prehajamo na poletni urnik. POSTOJNA ponedeljek, sreda, petek 11.00 – 19.00 torek, četrtek 7.00 – 15.00 sobota zaprto PIVKA ponedeljek, sreda, petek 7.30 – 15.00 torek, četrtek 10.30 – 18.00 sobota zaprto POTUJOČA KNJIŽNICA bo na počitnicah od 25.7. do 29. 8.

DNEVI ZBIRANJA SPOMINOV

Knjižnica Postojna, 23. junij ― Stekli so DNEVI ZBIRANJA SPOMINOV v organizaciji in sodelovanju primorskih knjižnic. Tokrat so posvečeni starim predmetom in običajem NAŠIH KRAJEV. Akcija zbiranja za območje postojnske in pivške občine bo v sredo, 29. junija, med 10. in 18. uro, v vseh enotah postojnske knjižnice. Na fotografiji  vestirunga - NABOR FANTOV iz Velikega Otoka, okoli 1930. (fotografijo je posredoval Marjan Geržina).

S kolesom in knjigo v nove dogodivščine

Knjižnica Postojna, 14. junij ― V četrtek, 15. junija, se bo v Postojni točno pred našo knjižnico končala prva etapa letošnje kolesarske dirke po Sloveniji. Knjižničarke vam predlagamo, da v lepih sončnih dneh vzamete nahrbtnik s knjigo, skočite na kolo in se odpeljete na odkrivanje novih kotičkov. V senci košatih dreves se odpočijte in s knjigo "zdirkajte" v svet fantazijskih dogodivščin. Izbor knjig s kolesarsko tematiko smo pripravili na otroškem oddelku.

SOBA POBEGA

Knjižnica Postojna, 6. junij ― V naši knjižnici smo razvili inovativno pustolovščino namenjeno vsem, ki bi se radi preizkusili v miselnih igrah in detektivskih izzivih. Soba pobega je namenjena tako mladim kot starejšim pustolovcem, primerna pa je za manjše skupine od 4-8 ljudi.

Čajanka v spomin in poklon Borisu Pahorju

Knjižnica Postojna, 3. junij ― Kulturno društvo Lipa Pivka in knjižnica Pivka vabita na pogovor in obuditev spomina na velikega pisatelja in akademika BORISA PAHORJA, pivškega častnega občana in velikega pričevalca turbulentnega časa 20. stoletja.  V četrtek, 9. junija ob 17. uri bo v čitalnici knjižnice čajanka z naslovom »BORIS PAHOR, pokončni Slovenec in pričevalec 20. stoletja«. Spominjali  se bomo njegovih obiskov v Pivki, njegovih del in pričevanj, s katerimi nas je vedno opominjal na grozote nasilja nad človeštvom.

Razstava Asterix – rojstvo stripa

Knjižnica Postojna, 2. junij ― V naši knjižnici smo 2. junija postavili na ogled razstavo pod naslovom "ASTERIX – rojstvo stripa", ki jo je pripravila francoska založba Éditions Albert René in je že gostovala v mnogih evropskih mestih. Galski junak Asterix je prvikrat ugledal luč sveta jeseni leta 1959 v reviji Pilote, le dve leti kasneje pa je izšel prvi samostojni strip Asterix, galski junak. Slikovno gradivo prikazuje likovni razvoj, ki ga je med svojo dolgo potjo od nastanka do danes doživel eden najpopularnejših junakov evropskega stripa. Na ogled bo mesec dni.

Dan Primoža Trubarja

Knjižnica Postojna, 27. maj ― Praznik očeta slovenske besede bomo počastili 8. junija. Ta dan vabimo v vseh naših enotah k brezplačnemu vpisu , podarili vam bomo tudi odpisane knjige . Ob 19. uri pa vabimo na teraso knjižnice na butični koncert z Vokalno skupino Jazzy.si ob utrinkih poezije, ki jo bo prebirala Silva Bajc.

OBVESTILO

Knjižnica Postojna, 16. maj ― V četrtek, 26. maja bo zaradi strokovnega izobraževanja zaposlenih ODPRTA samo osrednja enota knjižnice v Postojni, od 9. do 17. ure, ostale enote knjižnice bodo ZAPRTE. Hvala za razumevanje.

Igrače naše mladosti na čajanki v Pivki

Knjižnica Postojna, 16. maj ― KULTURNO DRUŠTVO LIPA PIVKA in KNJIŽNICA PIVKA vabita na čajanko v čitalnico knjižnice v Pivki z naslovom »igrače našega otroštva« v četrtek, 19. maja, ob 17. uri. Ob čaju se bomo spominjali, kako smo se igrali kot otroci, kakšne igrače smo imeli. To je lahko tema medgeneracijskega pogovora z našimi otroki in/ali vnuki. Srečanje bo lepa priložnost, da vsi udeleženci sodelujemo. S sabo lahko prinesete kakšno svojih ohranjenih igrač, če se še kje najde.

Obvestilo – POTUJOČA KNJIŽNICA

Knjižnica Postojna, 10. maj ― Sporočamo, da bo naša potujoča knjižnica zaradi strokovnega izobraževanja vozila v četrtek, 12. maja, po naslednjem urniku: Šmihel pod Nanosom 13.00 -13.30, Studenec 13.40 – 14.10, Hrenovice 14.20-14.50, na postajah Goriče in Landol se ne bo ustavila. V petek, 13. maja, pa ne bo vozila. Hvala za razumevanje.
še novic