Torek, 17. 5. ob 19.00 – Sprehod po angleških vrtovih – Gasan Osojnik

Knjižnica Zagorje, 20. april ― Društvo za zdravilne rastline Zasavje in Knjižnica Zasgorje vabita na predavanje: Gasan Osojnik je v času drugega “koronskega vala” kot docent agroživilske kemije 4 mesece nabiral raziskovalne izkušnje v Cambridgeu. Prosti čas je preživel v obilju zelenja univerzitetnega mesta, obiskal pa je tudi eno izmed bolj znanih The post Torek, 17. 5. ob 19.00 – Sprehod po angleških vrtovih – Gasan Osojnik appeared first on knjižnica Zagorje.

Torek, 18. 10. ob 19.00 – Marijan Manfredo – Sitarjevška spominčica – Izvirna prebojnost spoznanj in dejanj k človečnosti – predstavitev knjige

Knjižnica Zagorje, 20. april ― Marijan Manfredo je Zagorjanom poznan kot rudarski strokovnjak, projektant in razvijalec,  družboslovni raziskovalec, gospodarstvenik, soustvarjalec Slovenske teritorialne obrambe, pa tudi kot pisec in publicist številnih črtic ter esejev, kakor tudi kritičnih in razvojno vzpodbudnih časopisnih člankov. V knjigi, ki jo tokrat predstavlja nam na najbolj nazoren način The post Torek, 18. 10. ob 19.00 – Marijan Manfredo – Sitarjevška spominčica – Izvirna prebojnost spoznanj in dejanj k človečnosti – predstavitev knjige appeared first on knjižnica Zagorje.

Klekljarska razstava v Knjižnici Kisovec – september 2022 – društvo SRČEVKE

Knjižnica Zagorje, 4. april ― V septembru si na stopnišču Knjižnice v Kisovcu lahko ogledate klekljarsko razstavo razstavo, ki so jo pripravile članice klekljarskega društva SRČEVKE. Kaj vse potrebujemo za klekljanje? PRIPOMOČKI IN MATERIAL ZA KLEKLJANJE Za klekljanje rabimo: blazino s podstavkom, kleklje, sukanec, bucike, kvačko, škarjice in vzorčno predlogo. Blazine za klekljanje The post Klekljarska razstava v Knjižnici Kisovec – september 2022 – društvo SRČEVKE appeared first on knjižnica Zagorje.

Prosto dostopna platforma z digitalnimi vsebinami za ukrajinske družine

Knjižnica Zagorje, 3. april ― Posredujemo vam povezavo na namensko stran ponudnika platforme za digitalne vsebine Odilo s prostodostopnimi digitalnimi vsebinami za ukrajinske otroke in družine: https://ukraine.unlimitedlearning.io/. Na portalu je z brezplačno registracijo dostopnih več kot 1.700 naslovov e-knjig v ukrajinščini in še dodatnih 1.400 naslovov v drugih jezikih, ter izobraževalne vsebine (s The post Prosto dostopna platforma z digitalnimi vsebinami za ukrajinske družine appeared first on knjižnica Zagorje.

Prosto dostopna platforma z digitalnimi vsebinami za ukrajinske družine

Knjižnica Zagorje, 23. februar ― Posredujemo vam povezavo na namensko stran ponudnika platforme za digitalne vsebine Odilo s prostodostopnimi digitalnimi vsebinami za ukrajinske otroke in družine: https://ukraine.unlimitedlearning.io/. Na portalu je z brezplačno registracijo dostopnih več kot 1.700 naslovov e-knjig v ukrajinščini in še dodatnih 1.400 naslovov v drugih jezikih, ter izobraževalne vsebine (s The post Prosto dostopna platforma z digitalnimi vsebinami za ukrajinske družine appeared first on knjižnica Zagorje.

KAJ BEREMO KNJIŽNIČARJI

Knjižnica Zagorje, 11. februar ― KAJ BEREMO KNJIŽNIČARJI – junij 2022 Danes vam ponovno ponujamo naše predloge za branje. Bo pa v juliju in avgustu tudi naše branje in naš prosti čas poletni in dopustniški, zato vam bomo predloge ponovno posredovali septembra. Kam z mulcem po Sloveniji, Mladinska knjiga, 2019 https://www.mladinska-knjiga.si/knjige/stvarna-literatura/kam-z-mulcem-po-sloveniji V priročniku The post KAJ BEREMO KNJIŽNIČARJI appeared first on knjižnica Zagorje.

SPLETNA PORAVNAVA TERJATEV

Knjižnica Zagorje, 21. januar ― Obveščamo vas, da lahko morebitne nastale terjatve poravnate sedaj tudi preko spletnega servisa COBISS+ “Moja knjižnica” . Za prijavo potrebujete številko izkaznice in geslo. Po prijavi v “Mojo knjižnico” izberete menu Dolgovi, omejitve. S klikom na gumb € Spletno plačilo se vam odprejo možnosti plačila (kreditna kartica, NlbKlik itd.) The post SPLETNA PORAVNAVA TERJATEV appeared first on knjižnica Zagorje.

SPLETNA PORAVNAVA TERJATEV

Knjižnica Zagorje, 8. september 2021 ― Obveščamo vas, da lahko morebitne nastale terjatve poravnate sedaj tudi preko spletnega servisa COBISS+ “Moja knjižnica” . Za prijavo potrebujete številko izkaznice in geslo. Po prijavi v “Mojo knjižnico” izberete menu Dolgovi, omejitve. S klikom na gumb € Spletno plačilo se vam odprejo možnosti plačila (kreditna kartica, NlbKlik itd.) The post SPLETNA PORAVNAVA TERJATEV appeared first on knjižnica Zagorje.

NOVE TELEFONSKE ŠTEVILKE

Knjižnica Zagorje, 30. november 2020 ― SPOŠTOVANI, OBVEŠČAMO VAS O NOVIH TELEFONSKIH ŠTEVILKAH V NAŠI KNJIŽNICI: Oddelek za odrasle: 03/5660620 in 03/5660622 Oddelek za mladino: 03/5660621 Nabava – poslovni del: 05 9340284 Direktor: 05 9340283 The post NOVE TELEFONSKE ŠTEVILKE appeared first on knjižnica Zagorje.

OLGA VOZELJ – Razstava likovnih del v Knjižnici Zagorje – oktober 2022

Knjižnica Zagorje, 23. oktober 2020 ― Olga Vozelj se je rodila leta 1938 in večino svojega časa preživela v Kisovcu. Že kot mlada deklica je občudovala naravo in kadar je imela možnost je risala in slikala na vse kar ji je prišlo pod roke. To jo je spremljalo vsa nadaljnja leta njenega ustvarjanja. The post OLGA VOZELJ – Razstava likovnih del v Knjižnici Zagorje – oktober 2022 appeared first on knjižnica Zagorje.

Torek, 27. 9. ob 19.00 – Damijan Janžekovič – Bitka z depresijo – predstavitev knjige

Knjižnica Zagorje, 29. september 2020 ― Naš gost, Damijan Janžekovič,  nam bo v pogovoru s Petro Škarja predstavil svojo knjigo Bitka z depresijo. Knjiga nas bo popeljala v življenje mladega fanta, ki bije bitko z depresijo, medtem ko se sprašuje o smislu bivanja in smislu življenja. Kako lahko nekdo, ki je tako globoko The post Torek, 27. 9. ob 19.00 – Damijan Janžekovič – Bitka z depresijo – predstavitev knjige appeared first on knjižnica Zagorje.

Torek, 20. 9. ob 19.00 – Suzana Zagorc – Ne me silit, da ti lažem – predstavitev knjige

Knjižnica Zagorje, 29. september 2020 ― Naša gostja, magistra komunikologije, je pred nas postavila roman, ki ga poganja najmočnejša sila vseh časov. Ljubezen je tista, ki ne glede na spol, narodno pripadnost in siceršnja prepričanja poganja človekov svet. Jaz ali moja družina? Za kakšno ceno? Suzana Zagorc je skozi junakinji v romanu naslikala The post Torek, 20. 9. ob 19.00 – Suzana Zagorc – Ne me silit, da ti lažem – predstavitev knjige appeared first on knjižnica Zagorje.

BEREMO ZA GORAMI – Bralna značka za odrasle 2020/21

Knjižnica Zagorje, 10. september 2020 ― V Knjižnici Zagorje nadaljujemo s projektom BEREMO ZA GORAMI. Bralna značka za odrasle se bo letos začela 8. septembra na mednarodni dan pismenosti, zaključila pa se bo 23. aprila, ko praznujemo svetovni dan knjige. Za tretjo sezono bralne značke smo izbrali zgodbe o knjigah, ljubiteljih knjig oziroma ljudeh, The post BEREMO ZA GORAMI – Bralna značka za odrasle 2020/21 appeared first on knjižnica Zagorje.

BEREMO ZA GORAMI – Bralna značka za odrasle 2020/21

Knjižnica Zagorje, 10. september 2020 ― V Knjižnici Zagorje nadaljujemo s projektom BEREMO ZA GORAMI. Bralna značka za odrasle se bo letos začela 8. septembra na mednarodni dan pismenosti, zaključila pa se bo 23. aprila, ko praznujemo svetovni dan knjige. Za tretjo sezono bralne značke smo izbrali zgodbe o knjigah, ljubiteljih knjig oziroma ljudeh, The post BEREMO ZA GORAMI – Bralna značka za odrasle 2020/21 appeared first on knjižnica Zagorje.

Starši radi beremo mladinske knjige – bralna značka za starše 2020/21

Knjižnica Zagorje, 10. september 2020 ― Bralna značka za starše? Le zakaj? Ker tudi starši radi beremo, ker so mladinske knjige zelo kvalitetne, zanimive in poučne, ker lahko z našim branjem spodbujamo branje naših otrok. Preberite najmanj 7 knjig, izpolnite bralni list in ga oddajte do vključno aprila 2021. PRIPOROČILNI SEZNAM: AL M. H.: Zeleno kolo BEAUVAIS The post Starši radi beremo mladinske knjige – bralna značka za starše 2020/21 appeared first on knjižnica Zagorje.
še novic