Obvestilo

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 2. avgust ― Razstava Velika Nedelja skozi stoletja bo do 15. 8. 2022 za obiskovalce zaprta zaradi priprave posodobitve razstave. Ogled etnološke zbirke poteka nemoteno. The post Obvestilo appeared first on PMPO.

Vitrina meseca avgusta

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 2. avgust ― Študijski krožek Ljudske univerze Ormož: Oblikovanje nakita iz fimo mase Ljudska univerza Ormož organizira v okviru svojih dejavnosti že vrsto let (od leta 1993) študijske krožke, ki so zelo priljubljena oblika učenja – privlačna mešanica svobode in pravil, učenja in druženja, resnosti in veselja. Delavnico je vodila Andreja Mežnarič, ki je prikazala različne tehnike izdelovanja […] The post Vitrina meseca avgusta appeared first on PMPO.

Rimsko steklo Petovione, e-razstava

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 30. junij ― Leto 2022 je generalna skupščina Organizacije združenih narodov razglasila za Mednarodno leto stekla. V okviru praznovanja Mednarodnega leta stekla 2022 smo v Sloveniji pripravili projekt Po stekleni poti / Along the Glass Trail. Obsega virtualno razstavo, ki predstavlja zbirke stekla in najpomembnejše predmete sodelujočih muzejev; manjše razstave ali vitrine meseca s predavanji v muzejih, ki […] The post Rimsko steklo Petovione, e-razstava appeared first on PMPO.

Bobnarji na Ptujskem gradu

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 5. maj ― Skupinski koncert bobnarjev na Ptujskem gradu – edinstveni dogodek, ki ga ne gre zamuditi! Na turnirskem prostoru Ptujskega gradu bo v soboto, 14. maja 2022, zelo glasno. V živo bo s skupino The Rocktors zabobnalo okoli 30 bobnarjev iz cele Slovenije. Dogajanje bodo popestrile delavnice za otroke, predstavitev bobnov in opreme ter ogled največje zbirke […] The post Bobnarji na Ptujskem gradu appeared first on PMPO.

Likovne igrarije ter Igre barv in oblik

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 5. maj ― Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, VIZ Vrtec Ormož, Osnovna šola Ormož in Gimnazija Ormož vas ob mednarodnem muzejskem dnevu in Tednih vseživljenjskega učenja vljudno vabimo na odprtje likovnih razstav LIKOVNE IGRARIJE 2022 in IGRE BARV IN OBLIK v sredo, 18. maja, ob 16. uri v Belo dvorano Grajske pristave Ormož. Na ogled bodo likovna dela […] The post Likovne igrarije ter Igre barv in oblik appeared first on PMPO.

Poglej v muzej, počitniške dejavnosti za družine

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 7. april ― Ptujski grad, 27. 4. do 2. 5. 2022 Popestrite si ogled muzejskih zbirk v Ptujskem gradu! + UGANKE NEUGNANKE V sobanah Ptujskega gradu so se skrile uganke neugnanke, ki čakajo, da jih rešite! + ZMAJ, KI JE VIDEL SVETNIKA S pomočjo muzejskih kartončkov poiščite umetnine, na katerih so upodobljeni zmaji! + SKRINJA, STOL, OMARA S […] The post Poglej v muzej, počitniške dejavnosti za družine appeared first on PMPO.

Gregor Pratneker: Oko in čut za slikarstvo

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 5. april ― Vljudno vas vabimo na ogled razstave najnovejšega slikarskega opusa akademskega slikarja Gregorja Pratnekerja v Miheličevi galeriji na Ptuju. Pratnekerjev slikarski princip temelji na obravnavi optičnih učinkov, kateri navdih poišče zmeraj in zgolj v naravi. Z dinamičnim kadriranjem in s pastoznim nanašanjem živih barv slikar postavlja pred nas svet, v kakšnem trenutno živimo, a hkrati nam […] The post Gregor Pratneker: Oko in čut za slikarstvo appeared first on PMPO.

Tapiserije iz zapuščine grofov Leslie, predavanje

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 4. april ― V aprilu, maju in juniju vabimo na cikel predavanj V PREPLET NITI VTKANE ZGODBE. Letos v Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož obeležujemo 40 let delovanja prvega konservatorsko-restavratorskega ateljeja za tekstil v Sloveniji. Ta med drugim skrbi za muzejsko zbirko tapiserij, ki je v slovenskem prostoru unikatna in zato posebej dragocena. V ciklu predavanj bomo predstavili posamezne dele zbirke […] The post Tapiserije iz zapuščine grofov Leslie, predavanje appeared first on PMPO.

Čarobnost rdeče niti

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 28. februar ― Vljudno Vas vabimo na odprtje in ogled likovne razstave ljubiteljske slikarke Snežane Vindiš ČAROBNOST RDEČE NITI v četrtek, 3. marca 2022, ob 17. uri v Grajski pristavi Ormož. Snežana Vindiš se v prostem času posveča likovnemu ustvarjanju. Na ogled bodo njena likovna dela iz cikla Telesa in slike, na katerih je na platnih upodobila čudovite […] The post Čarobnost rdeče niti appeared first on PMPO.

Polona Petek: Vodne krajine, razstava

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 10. februar ― POLONA PETEK VODNE KRAJINE 2021-2022 Najnovejši slikarski opus akademske slikarke Polone Petek na ogled od 17. februarja 2022, od 18. ure dalje v Miheličevi galeriji na Ptuju. Polona Petek je strastna, predana in večplastna slikarka. Zasvojena je z motivom narave, z ogromno paleto barvnih odtenkov in spreminjajočih se letnih časov. V naravi odkriva različna osebna […] The post Polona Petek: Vodne krajine, razstava appeared first on PMPO.

Mitraizem in ptujski mitreji I, dokumentarec

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 9. februar ― Deo Soli Ptuj Mitraizem in ptujski mitreji I Premiera dokumentarca V torek, 8. 2. 2022, na slovenski kulturni praznik, je bila v Hotelu Mitra na Ptuju premiera dokumentarca o mitraizmu in ptujskih mitrejih. Video z naslovom „Mitraizem in ptujski mitreji I“ je prvi iz serije treh videov te tematike, ki bodo izšli letos; 2. in […] The post Mitraizem in ptujski mitreji I, dokumentarec appeared first on PMPO.

Poglej v muzej, praznične dejavnosti za družine

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 8. december 2021 ― Dragi otroci, spoštovani starši, V decembrskem prazničnem času, od nedelje, 26. 12. 2021 do nedelje, 2. 1. 2022, smo v Ptujskem gradu za družine ob nakupu vstopnice pripravili naslednje dejavnosti: + UGANKE NEUGNANKE V sobanah Ptujskega gradu so se skrile uganke neugnanke, ki čakajo, da jih rešite! + ZMAJ, KI JE VIDEL SVETNIKA S pomočjo […] The post Poglej v muzej, praznične dejavnosti za družine appeared first on PMPO.

Slani okraski, delavnica za družine

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 8. december 2021 ― Dragi otroci, spoštovani starši,  v soboto, 18. decembra 2021, vas med 10. in 13. uro vabimo na Ptujski grad, na zadnji Muzejski vikend v tem letu SLANI OKRASKI. Na delavnici si bomo ogledali razstavo Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh ter film o pripravi sadnega kruha. Nato pa bomo iz slanega testa izdelali okraske za smrečico. Delavnica je namenjena […] The post Slani okraski, delavnica za družine appeared first on PMPO.

Vitrina meseca: Lepota in denar

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 1. december 2021 ― Ptujski grad, na ogled na muzejski blagajni od 01.12. 2021 dalje Izbor kovinskega gradiva z arheološkega izkopavanja v Lancovi vasi leta 2015: prazgodovinske in rimske fibule ter rimski srebrni in bronasti novci. The post Vitrina meseca: Lepota in denar appeared first on PMPO.

Ta veseli dan kulture 2021

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 24. november 2021 ― Tudi letos bo na TA VESELI DAN KULTURE veselo, saj je za individualne obiskovalce na ta dan vstop v zbirke našega muzeja BREZPLAČEN! V petek, 3. decembra 2021, si tako lahko ogledate muzejske zbirke v Ptujskem gradu ter v gradu in Grajski pristavi Ormož. Hkrati vas vljudno vabimo na: + JAVNO VODSTVO po muzejskih zbirkah […] The post Ta veseli dan kulture 2021 appeared first on PMPO.
še novic