Ljubljanska Opera z baletom Gusar v Španiji

SiGledal Novice, 4. julij ― SNG Opera in balet Ljubljana z baletom Gusar koreografa Joseja Carlosa Martineza gostuje v Španiji. Po nedeljskem nastopu na festivalu v Granadi, kjer se je ljubljanski baletni ansambel predstavil pred več kot 1600 obiskovalci, bodo balet španskega koreografa v dveh dejanjih uprizorili še v sredo in četrtek v Murcii, so sporočili iz operne hiše.

V Kopru začetek 20. Alpe Adria PUF festivala

SiGledal Novice, 1. julij ― S predstavama slovaškega gledališča PIKI Razstava porednežev in Zavoda Bufeto Mini cirkus Bufeto se bo drevi v Kopru tudi uradno pričel 20. Alpe Adria PUF festival. Ponudil bo vrsto domačih in tujih lutkovnih predstav, nastopov klovnov in pantomimikov, nekaj večernih predstav bo tudi za odrasle. Sklenil se bo 27. avgusta.

Nevladne organizacije ostajajo na Metelkovi 6

SiGledal Novice, 29. junij ― Ministrica za kulturo Asta Vrečko je po sestanku s predstavniki nevladnih organizacij, ki imajo prostore na Metelkovi 6, dejala, da nameravajo na ministrstvu končati sodne postopke, ki tečejo proti nevladnim organizacijam in nobena ne bo izseljena. Obenem so preklicali pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za Prirodoslovni muzej na Metelkovi.
še novic